annonser

BANFAKTA:

 • Antal hål: 7
 • Totalpar: ?
 • Banrekord: ?
 • Totallängd: ? m
 • Medellängd: ? m
 • Längsta hål: ? m
 • Kortaste hål: ? m

  PÅ GÅNG:
  Brickebergs discgolfbana har tyvärr blivit av med ett flertal hål och idag återstår endast 7 hål. Eventuellt kommer banan att göras om till en mer nybörjarvänlig bana, med kortare och något enklare hål.


Hål 3 - En kort högerkurva och du
ligger vid korgEfter gyttjebad på hål 4

Hål 14

Brickebergs DGB - Örebro
Spelad och granskad av Discgolfguide 2006-07-31.


Beskrivning:
OBS! Beskrivningen gäller den gamla 14-hålsbanan. Ny banbeskrivning är att vänta.
Invid Örebro Universitet ligger Brickeberg discgolfbana. Det är en väldesignad 14-hålsbana som utnyttjar varje hinder för att skapa utmaning och spelglädje. Tråkigt nog är inte omgivningen kring banan så gemytlig. Högt gräs och insekter stör upplevelsen.

Det börjar med ett väldigt trevligt par tre hål som verkligen får en att vilja ge sig i kast med banan. De första fyra hålen är fina - framförallt det fjärde, som med lite trädgårdsmästeri kunde bli ett riktigt vackert hål. Hålet avslutas vid en bro med en bäck ringlandes under. Även om området verkar helt platt till en början så går överraskande hål nummer fem rakt upp för en brant sluttning med en höjdskillnad på kanske tio meter.

Resten av banan har inte samma trevliga förutsättningar, utom hål 13 som kan resultera i en BIO på flera sätt efter eget kastartycke och smak. På hål nio får du dock utlopp för all eventuell frustration då det gäller att ta i för allt vad tygen håller. Tyvärr är inte banan så välskött men skulle med en ansiktslyftning säkert kunna bli mycket populär. Enligt uppgift är banan under utveckling och har så varit ganska länge nu. När vägen bredvid banan lades om togs en del hål bort. Planer finns att de ska ersättas med andra hål.

Johannes Wikström
Discgolfguide

Bankarta
Bankarta saknas

Banans uppnådda kriterier
Banan ej klassificerad

Kontaktperson:
Saknas

Banans hemsida:
www.kfumorebro.org/frisbee

Klubb knuten till banan:
KFUM Örebro Frisbee

Vägbeskrivning:
E18 från Göteborg:
Tag av höger mot centrum. Kör rakt i första rondellen. Vid korsning Rudbecksgatan kör höger. Följ Norrköpingsvägen, vid nästa rondell kör rakt fram. Vid T-korsning tag vänster - Åstadalsvägen. Efter 250 m kör in på parkering vänster vid återvinningsstation. Första tee ligger på andra sidan vägen vid container.

E18/E20 från Stockholm:
Sväng av avtagsväg mot Falun, Gävle. Kör under viadukt E18. Följ Östra Bangatan, passera Centarstationen och sväng vänster in på Rudbecksgatan. Följ Rudbecksgatan som övergår i Norrköpingsvägen cirka 2 km till rondell. Kör rakt fram i den. Vid T-korsning tag vänster - Åstadalsvägen. Efter 250 m kör in på parkering vänster vid återvinningsstation. Första tee ligger på andra sidan vägen vid container.