annonser

BANFAKTA:

 • Antal hål: 18
 • Totalpar: 54
 • Banrekord: ?
 • Totallängd: 1678 m
 • Medellängd: 93 m
 • Längsta hål: 152 m (par 4)
 • Kortaste hål: 62 m (par 2)

  PÅ GÅNG:
  Enligt flera röster befinner sig banan i ett sedan länge pågående förfall. Räkna med hög igenväxthet och risk för borttappade discar.

SDGA - Stockholm


Beskrivning:
OBS! Beskrivningen är från 2006. Flera röster gör gällande att banan befinner sig i ett sedan länge pågående förfall.

Det här är en riktigt utmanande bana som utan sina allt annat än godkända utkast och smärre säkerhetsbrister skulle kunna mäta sig med de bästa banorna i landet. Den bjuder på stora höjdskillnader, trånga tekniska hål samt sköna drivar för långkastaren. Flera hål är riktigt läckra. Några exempel: På hål 2 måste högerkastare se upp för det vattenfyllda dike som löper längs med vänsterkanten på fairway. Hål 6, som inleds med en trång passage i måttlig nedförsbacke för att sedan öppna sig, inramas av en gammal rodelbana som bildar en rink runt green. På hål 10 ställs du inför uppgiften att få på en rak träff genom en snyggt upphuggen smal passage i relativt kraftigt uppförslut. Riktigt trixigt är hål 15 där du måste få på en perfekt träff för att inte fastna i buskage eller falla av till vänster nedför ett stup och finna discen liggandes OB. Tyvärr är alltså utkasten, som består av uppgrävd och tillplattad jord med ett tunt lager grus, allt annat än bra. Marken har satt sig och det är rejält gropigt på sina ställen.

Red. Discgolfguide.se

Bankarta & scorekort (pdf)

Banans uppnådda kriterier
Banan ej klassificerad

Kontaktperson:
Martin Sillén
Tel: 070-5366529
E-post: martin@sdga.se

Banans hemsida:
www.sdga.se

Klubb knuten till banan:
Saknas

Vägbeskrivning:
Om du kommer från Älvsjö åker du Magelungsvägen [271] mot Högdalstoppen, sväng in på den stora parkeringen på vänster sida. Om du kommer från Farsta åker du Magelungsvägen [271] mot Högdalstoppen, sväng höger in på den stora parkeringen. Med T-bana åker du grön linje till Högdalen. Från T-banan är det 15 min gångväg till Högdalstoppen där SDGA ligger.