Vad är discgolf?

Discgolf kan även kallas frisbeegolf och går ut på att få sin frisbee i en korg. Korgen är en ställning i järn som har hängande kedjor ovan för själva korgen. Det är för att dämpa frisbeens fart när den kommer med tanke på att en kommer i plan och vågrätt linje och inte uppifrån. Man spelar på banor som liknar golfbanor. Dock är banorna inte lika välklippta som riktiga golfbanor är med tanke på att man inte är beroende av att minska friktionen eftersom frisbeen inte rullar på gräset. Dessutom finns det inte ner grävda hål eller koppar som det finns på vanliga golfbanor eftersom det inte är någon boll som man använder sig av. Annars är banorna relativt lika med att det finns utkastnings platser för herrar respektive killar samt att det finns kartor över hålet så du kan se vart korgen befinner sig och där med kan sikta rätt. Det gäller att man håller koll på vinden när man spelar golf eftersom det är viktigt att den inte far iväg för långt eller för långt åt sidorna vilket frisbeen lätt kan göra.

12 banor i Stockholm

Det finns ungefär hundra olika discgolfbanor runt om i Sverige varav 12 av dom finns runt centrala Stockholm i olika riktningar. Några av banorna ligger söder och sydost om huvudstaden, några ligger öster, väster och norr. Som du ser så finns det lite utspridd i Stockholms län, precis som de gör i resten av Sverige. Dock är banorna fler ju mer skog det finns med tanke på att det behövs stora ytor för att kasta en frisbee. Det gäller att man har råd att hugga ner tillräckligt mycket skog för att göra en 18 håls runda eller en 9 håls runda. Eller så behöver man tillräckligt mycket med pengar för att kunna köpa mark, för att sedan bygga ett klubbhus och få igång en organisation och få dit kunder. Dock är det ganska få frisbeeklubbar i landet vilket innebär att de få som finns har en hel del kunder med tanke på att det inte finns ett jätte stort utbud. Samtidigt är det inte en jätte populär sport än så länge vilket gör att de int behövs lika många discgolfbanor som det finns golfbanor eftersom det finns mycket mer golfare.

Vanlig golf mer materialsport

Vissa anser att discgolf kommer komma bli lika stort som vanlig golf med tanke på att de krävs ungefär samma fysiska förutsättningar för att kunna utöva de två olika sporterna. Dock är golf en lite mer materialsport med tanke på att man ska ha olika bollar, klubbor, bagar och massor med annat som dessutom har goda marginaler och kostar mycket med pengar. Det är just därför golf har blivit en av de dyraste sporterna för det anses som en sport för rikare människor eftersom de är dem enda som har råd att spela sporten. Just det har börjat rinna ut i sanden och allt fler medelinkomsttagare har börjar utöva sporten men det finns fortfarande mycket pengar inblandade. Det kommer det säkert så småningom göra inom frisbee världen också.

Privacy Policy