Utrustning

För att spela och utöva sporten frisbee golf eller discgolf så behöver det inte speciellt mycket utrustning och material om man jämför med hockey till exempel. Det behövs även mindre utrustning än vad det behövs i golf eftersom man använder sin egna kropp och arm för att kasta iväg frisbeen eller discen. Dock behövs det mer material än vad det behövs i fotboll till exempel.

Tre olika discar behövs

Först och främst behöver man iallafall ha tre olika frisbees eller discar. Det är lätt att man råkas kasta något ut i skogen eller att den hamnar i vatten och sjunker. De som tävlar sporten på hög nivå har oftast olika frisbees för olika väderförhållanden, men det är inget som krävs om du endast har sporten som en fritidssyssla. Sedan måste du ha en slags bag eller väska som du förvarar din utrustning i och framför allt dina frisbees. De som tävlar på hög nivå är extremt rädda om dina discar eftersom de kan göra skillnad i hur de flyger om de får en repa i sig.

Du behöver även ha en markör eller flera som du använder när du ska markera vart din frisbee eller disc landande om det är så att den ligger i vägen för någon annan. Vet du hur reglerna i golf fungerar så vet du hur detta fungerar. Det kan behövas fler än en marker om det är så att någon i ditt sällskap har glömt eller tappart bort sin marker. Det kan även vara så att det händer dig själv och då kan det vara bra att ha några extra i din väska så du inte står utan för det kan skapa irritation hos dom du spelar med.

Penna och plastbricka för protokollet

Du behöver även ha en penna och en platsbricka som man kan fästa protokollet på. Det kan givetvis vara så att någon annan som går med i samma grupp som du har med sig det och har tänkt på samma sak, men det är viktigt att inte förlita sig på andra och att alla andra har med sig saker. Det kan vara bra att ha olika pennor om det skulle vara så att en slutar fungera. Exempelvis kan du alltid ha en blyerts penna och en bläckpenna med tanke på att de har olika förutsättningar för att fungera. Dock måste man använda sig av en bläckpenna när man skriver protokoll på tävlingar för att domarna och tävlingsledningen ska kunna vara säkra på att ingen har fuskat och skrivit med blyerts för att sedan sudda och skriva i något annat som ger dem själva en fördel.

Sedan kommer vi till kläderna. Det finns inte en viss typ av kläder för att spela denna sport, dock måste du kunna vara rörlig i dina kläder med tanke på att man vrider på överkroppen när man kastar. Men som med många andra sporter så är det relativt mycket märkessporter och många anser att man behöver en viss typ av jackor. Dock är det inte avgörande men självklart kan det underlätta ibland, speciellt om man tävlar och går i grupp.

Bild lånad från: Discace.com

Privacy Policy